Ik gebruik essentiële oliën bij mijn kat!


Bijna 2 maanden geleden ben ik met poezenbeest Binck naar de dierenarts geweest. Hij is 19 jaar en is gewoon oud aan het worden. Ik dacht ik mag ‘m in laten slapen :'(
Hij is op en het houdt een keer op. Hij is behoorlijk dement aan het worden. Waardoor hij het dag- en nachtritme door elkaar haalt en hij schreeuwt. Het is geen mauwen, meer maar echt schreeuwen.
Ook zo fijn om om 3 uur ’s nachts gewekt te worden door zijn gekrijs, of als ik aan de telefoon zit. Iedereen die ik op dat moment aan de lijn heb vraagt dan ook altijd of ik even voor de ‘kleine’ moet gaan zorgen. Uhhmmm nee… dat is de kat. lol

Na onderzoek door de dierenarts zei ze dat ze Binck nog te goed vond! Sterk hart, nieren waren goed, hij zag er goed uit. Ze vond hem er nog uit zien als een jong bostijger. 😍 Dat zei ze over mijn kanjer! 😂
Ondanks zijn dementie vond ze ‘m nog te goed. Ze had een medicijn om hem te kalmeren en ze wilde afwachten of dat aan zou slaan. Wanneer het niet binnen 2 weken zou veranderen moest ik terug komen en dan wilde ze ‘m toch laten inslapen omdat het gewoon voor het beestje ook verwarrend is om steeds in zijn hoofd de weg kwijt te zijn. Haar letterlijk woorden waren: ‘Hij ziet er nog uit als een jonge bostijger alleen t koppie wil niet meer.”
Dat is wat ik ook ervaarde dus wanneer neem je de beslissing dat het afgelopen is? In het wild zou hij misschien allang zijn opgevreten of… lastig hoor! Misschien zag ze ook het verdriet in mijn ogen dat ze hem en mij deze kans nog wilde geven.

Thuiskomend ben ik meteen in mijn oliën gedoken. Ik wist wat hij mankeerde en waar ik mij op mocht focussen. Ik heb een blend (samenstelling) gemaakt van Lavendel, Balance, Frankincense, Calming Blend en natuurlijk Fractionated Coconut oil toe gevoegd. (voor katten altijd verdunnen! Zij zijn zeer gevoelig).

IMG_1985Ik ben meteen met de olieblend gaan smeren onder de pootjes en natuurlijk zijn eerste pilletje gegeven. (pilletjes zou even duren voor resultaat en de olie kan meteen resultaat geven) Na 1 dag zag ik dat de behoorlijk grote drinkbak in 1x op was ?!?! uhmmm wat is er aan de hand, help! dit is niet goed.
Ik ben meteen de bijsluiter gaan lezen van het medicijn. WHAAA, geef ik mijn kat dit!
GROTE KANS OP!?! en REGELMATIG  brrr daar hou ik niet van.
Droge mond, syndroom van sjögren, sufheid, duizeligheid, verstoppingen, hartklopping, gejaagdheid.

Bij SOMS staat: misselijk, moeilijk kunnen plassen.
Tja… hoe verouder je je kat in 2 weken? Nou zo! Dan kan i
k ‘m zeker weten in laten slapen en de vraag is op wat voor manier hij achteruit zou gaan. Bah wat moet ik hier nu mee…

Het voelde totaal niet goed. Ik ben meteen gestopt met de pillen en ben alleen maar mijn olie blend gaan gebruiken. Mijn kanjer doet het fantastisch. Hij weet weer wat dag- en nachtritme is. Gelukkig! Ik slaap ook weer.
Ik kan weer normaal telefoongesprekken houden en hij, hij sluipt weer als een stille tijger door het huis, net als vroeger.

Ik ben enorm blij dat ik naar de dierenarts ben geweest i.v.m. de check en het advies. We zijn nu bijna 2 maanden verder en het gaat nog steeds hartstikke goed. Voor hoelang dit duurt weten we natuurlijk niet. Hij is nu eenmaal bejaard en dement maar zolang de rest van zijn organen goed functioneren en hij nu weer aan het genieten is. Ben ik heel happy.

Inmiddels zijn er over de weken vrienden en bekende over de vloer geweest en die zeggen allemaal uit hun zelf en wijzend of kroelend naar mijn jonge bostijger Binck;
“Wat ziet ie er goed uit!” 🙂

Heerlijk he! Wij zijn blij 🙂

Liefs

Binck & Cindy

Comments

comments