DIY Tandpasta met essentiële olie


Leuk om zelf te doen en dan weet je ook wat er in zit; dat je een goede en gezonde tandpasta hebt.
Tandpasta met fluoride kun je sowieso beter laten staan.

Wanneer je tandpasta zelf maakt doe je dit met:
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepel baking soda
3 tot 6 druppels essentiële olie

De kokosolie verwarm je licht door deze in een kommetje te doen met warm water of deze even op de verwarming te zetten zodat deze vloeibaar wordt.
Meng de baking soda, de essentiële olie en de kokosolie met elkaar. Laat dit mengsel hard worden en je hebt een natuurlijke tandpasta. Je kunt telkens een klein beetje uit je potje halen met een lepeltje of een spateltje en zo je tanden poetsen.

Oliën die je bijvoorbeeld kunt gebruiken zijn Pepermunt, Protective blend en Melaleuca. Dit zijn fijne oliën. Maar misschien weet jij zelf nog een fijIMG_2042ne olie?

Mocht je dit nu teveel gedoe vinden, kijk dan uit naar een natuurlijke tandpasta. Zelf wissel ik af en gebruik ik de Onguard toothpaste, een tandpasta met natuurlijke ingrediënten.

In deze Protective blend zit een samenstelling van de essentiële oliën van Kaneel, Sinaasappel, Eucalyptus, Rozemarijn, Kruidnagel.
Tevens is daar Peppermint aan toe gevoegd voor een frisse adem.

Deze tandpasta is vrij van fluoride en doodt bacteriën! Zelf vind ik het een fijne tandpasta die er ook voor zorgt dat mijn bloedend tandvlees is gestopt, en terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij dat ik nu al zeker een jaar geen last heb van mijn verstandskies. Normaal had ik daar elk jaar wel een paar keer last van. Tandvlees wat dan ontstoken was en pijn deed en ook daar heb ik dus helemaal geen last meer van.

Mocht je het een keer willen ervaren, ik heb nog enkele proefjes liggen. Ik zou deze naar je op kunnen sturen. Laat je gegevens achter en vertel me waarom je dit zou willen ervaren.

Mocht je zelf tandpasta maken dan hoor ik graag welke olie jij het lekkerst vind om je tanden mee te poetsen.

Veel poetsplezier 🙂

Liefs
Cindy

 

 

Comments

comments