DIY deodorant met essentiële oliën


Je kunt heel leuk zelf deodorant, tandpasta of eigen zeepje maken.

In deze blog heb ik het over zelf je deodorant maken en dat kan op verschillende manieren en ik laat je de mogelijkheden zien.

De rede dat veel mensen gestart zijn om zelf deze producten te maken is omdat er in de kanten klaren producten ingrediënten zitten die we liever niet binnen krijgen, zoals parabenen, aluminium, fluoride om

IMG_1771 maar iets te noemen.

Zelf ben ik ook deodorant gaan maken. Heerlijk!

Ik hou zelf van simpel, snel en makkelijk. Dus ik deed Fractionated kokosolie met een heerlijke essentiële olie naar keuze in een roller en klaar.

Nu heb ik het voordeel dat ik niet enorm zweet maar ik heb vernomen dat er vele mensen zijn die daar wel last van hebben (vooral de dames in de overgang). Dan is het handig om er wat ingrediënten aan toe te voegen.

2 eetlepels maizena
2 eetlepels baking soda
2 eetlepels kokosolie
paar druppeltjes (3 tot 6) essentiële olie

Gebruiksaanwijzing:
Maak de kokosolie vloeibaar (in een warm pannetje, au bain-marie) en voeg daarna de eetlepels maizena en baking soda toe en door roeren. Kies een heerlijke en natuurlijke essentiële olie.
Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld Citroen, Protective blend, Lavendel, enzovoort. De olie die jij lekker vindt. Dit alles nog even lekker mengen en vervolgens giet je dit in een glazen potje en zet het in de koelkast zodat dit goedje weer hard kan worden.
En klaar is je deodorant. Wanneer je het wil gebruiken breng je het aan met een spateltje.

Het is dus eigenlijk heel simpel en makkelijk om een goede en natuurlijke deodorant te maken.
Niets geen toxische stoffen die je dan op je huid aanbrengt die zich gaan stapelen en waar je eigenlijk alleen maar beroert van kunt worden.
Voordeel nu is dat jezelf kunt kiezen voor een heerlijke olie die bij je past en die je misschien nodig hebt om je te ondersteunen.
Ik varieer daar ook mee. Ik heb een tijdje grounding blend en een keer protectie blend met citroen gebruikt. Gewoon doen wat jij lekker vindt!

Je kunt ook een deostick maken.
1 eetlepel kokosolie en 1 cacaoboter en natuurlijk een heerlijke essentiële olie naar keuze. Deze giet je dan in de lege stick, even hard laten worden.
en je kunt weer fris door de dag heen 🙂

Welke essentiële olie gebruik jij het liefst in je zelfgemaakte deodorant?

Heel veel plezier en succes met maken.

Cindy

Comments

comments