Mijn favoriete oliën


Op deze pagina kun je meer lezen over mijn favoriete oliën en de manier(en) waarop ik deze gebruik, maar allereerst even een stukje over wat essentiële oliën nu eigenlijk zijn:

Essentiële oliën mijn favoriete oliënzijn aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.
Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

De oliën kunnen heerlijk aromatisch (bv in een diffuser) gebruikt worden, maar ook aangebracht worden op de huid of inwendig worden gebruikt.

 

Mijn favoriete oliën zijn:

me_2014

Dit boek is een handige handleiding om te kijken bij welke toepassing je een olie kunt gebruiken. Maar ook om te leren hoe je de olie kunt toe passen. te koop bij www.foroils.com

Metabolic blend

(een combinatie van kaneel, grapefruit, pepermunt, gember en citroen) 

5 keer per dag tot 5 druppels in een glas water. Dit ondersteunt en stimuleert je metabolisme.

Ook ervaar ik dat het mijn ‘zin in zoet’ tegen gaat. Ook leuk om je zelf in te wrappen, ook wel eens gedaan.

 

Frankinsence (wierook olie) 

Mijn wonderolie. Als ik niet weet welke olie ik moet gebruiken gebruik ik Frankincense.

Ik gebruik ‘m elke dag met 1 druppeltje onder mijn voeten en vaak ook dagelijks in de diffuser.

 

Protective blend

(een combinatie van kaneel, kruidnagel, eucalyptus, rozemarijn, sinaasappel) 

Ook een heerlijke olie. Deze gebruik ik ook elke dag met 1 druppeltje onder mijn voeten of neem ‘m in. Het is een wat hetere olie dus niet iedereen vindt het fijn om de druppels in te nemen. Zelf heb ik er geen problemen mee, anders zijn er ook capsules om het in te doen.
On Guard gebruik ik om mij te ondersteunen voor mijn immuunsysteem of als ik merk dat ik wat last van mijn keel krijg. Dat is voor mij een teken dat mijn weerstand om lag gaat en dat ik actie mag ondernemen.

 

Respiratory blend

(laurier, pepermunt, eucalyptus, melaleuca, citroen, kardemon, ravensara)

Heerlijk bij het hardlopen. Met deze olie kan ik het beter volhouden. Ik breng gewoon 1 druppeltje aan op de borst.  Ook neem ik 1 druppeltje Pepermunt, die ik aanbreng op het verhemelte. Heerlijk fris kan ik beter ademen waardoor ik lekkerder kan rennen.

 

Wil je meer weten over de oliën en wat dit voor jou zou kunnen betekenen, maak even een afspraak en ik leg je dit met veel plezier en in geuren uit.

Comments

comments